Ítélet

2023.01.13. 10:47

Életfogytiglant kapott a kettős gyilkos, aki Esztergomban ölt

Rekordidő alatt döntött a bíróság a szlovák gyilkos ügyében. A 25 éves elkövető legkorábban 25 év múlva szabadulhat.

Goletz-Deák Viktória

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték a szlovák kettős gyilkost. A férfi Párkányban és Esztergomban is ölt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 2022 novemberében emelt vádat ellene. A férfi a tárgyaláson végig arra hivatkozott, hogy a folyamatos droghasználat miatt a gyilkosságok idején nem volt beszámítható.

A végzetes napon a férfi és a nő, a későbbi áldozat, a szlovákiai Párkányból Esztergomba ment, majd együtt járták a város utcáit. A kábítószer hatása alatt álló vádlott előbb veszekedést provokált, majd a lényegesen gyengébb fizikumú nőt az előzetes szóváltást követően bántalmazta, megragadta a nyakát, többször az arcán, a fején, valamint a felsőtestén megütötte, mellkasát megtaposta, aki néhány percen belül meghalt

Esztergomban és Párkányban is ölt a kegyetlen gyilkos kettős gyilkos
A férfit Esztergom belvárosában kereste és kapta el a rendőrség
Fotós: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

A bíróságon rekordidő alatt hozták meg az ítéletet. A szlovák férfi először január 11-én, szerdán reggel állt a vádlottak padján, ahol bár elismerte a gyilkosságot, az elkövetés módjával már nem értett egyet.

Többször is hangsúlyozta, hogy 17 éves kora óta rendszeresen fogyasztott drogokat, amitől hangokat hallott. Ezzel magyarázta szörnyű tettét is: a hangok mondták neki, hogy bántsa ismerősét, majd a testét dobja a vízelvezető árokba.

Esztergomban és Párkányban is ölt a kegyetlen gyilkos kettős gyilkos
A gyilkossággal vádolt férfi belezavarodott a mondandójába a bíróságon
Fotós: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Néha saját mondandójába is belezavarodott. Egyszer azt állította, hogy a három ütés mellett meg is rúgta a nőt, később meg azt mondta, hogy lehet, nem is ütött, mert drog hatása alatt állt. Azt viszont többször is egyértelműen, hallhatóan kijelentette, hogy valóban megölte ismerősét

Január 11-én reggel három tanút hallgattak meg, akik látták a gyanúsítottat a gyilkosság helyszínén. Majd a szakértői vélemények felolvasásával folytatódott a tárgyalás. Bár a gyanúsítottnál személyiségzavart állapítottak meg, azt önmagának okozta a rendszeres drogfogyasztással, ami így nem számít enyhítő körülménynek.

A perbeszédek után a bíró meghozta döntését. Bár a férfit Szlovákiában is emberöléssel gyanúsítják, az nem képezi a magyar eljárás tárgyát. Így a most meghozott, nem jogerős ítéletet csak az Esztergomban elkövetett gyilkosság miatt kapta. A párkányiért még felelnie kell.

A szlovák férfi egyelőre Magyarországon kezdi meg büntetését, és addig biztosan itt is marad, amig az ítélet nem lesz jogerős. A 25 éves elkövető életfogytiglani börtönbüntetést kapott, legkorábban 25 év múlva kerülhet szabadlábra, ám az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott ügyvédje fellebbezett. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában