Garázdaság és a többi

2023.01.19. 14:08

Együttesen több mint 10 évet kapott a lábatlani bunyósok négyesfogata

A garázdaság és magánlaksértés miatt, valamint testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott a négy elkövetővel szemben.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott férfi élettársi kapcsolatban állt a negyedrendű vádlott férfi lányával. Közös gyermekük is született. 2020. november 22-én az elsőrendű férfi a testvére, aki az ügy másodrendű vádlottja, társaságában megjelent a lábatlani háznál azért, hogy a volt élettársával és a közös, még kiskorú gyermekükkel találkozzon. A két férfit elkísérte még négy férfi, a hat férfi együtt, autóval érkezett a helyszínre.

A testvérek odamentek a házhoz, ami a negyedrendű vádlotté és annak feleségéé volt. A kapunál álltak meg, míg társaik a háttérben várakoztak. Mint az dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivőjének tájékoztatásából kiderül, a másodrendű férfi a kezében egy tömörfa szerszámnyelet tartott.

A negyedrendű és a harmadrendű vádlott férfi éppen a ház udvarán voltak, amikor a negyedrendű meglátta, hogy a két férfi közeledik a kapuhoz, ezért a harmadrendűvel együtt a kulcsra zárt kaput belülről kitámasztották, hogy  a testvérek ne tudjanak bemenni. Az elsőrendű vádlott azonban berúgta a kaput,  és a testvérével együtt erőszakkal bement az udvarra. Ekkor a harmadrendű az udvar hátsó részébe ment, és egy vascsövet vett a kezébe, azzal ment vissza a kapuhoz.

Eközben azonban az elsőrendű vádlott ököllel többször megütötte a negyedrendűt, valamint felkapta a kaput kitámasztó vasrudat és azzal is ütötte őt.  A negyedrendű vádlott az ütésektől a földre került.

Ekkor a testvérek mindketten többször megütötték és megrúgták a földön fekvő férfit, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, ám a bántalmazás alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására. Az elsőrendű vádlott volt élettársa, látva, hogy az édesapját az udvaron leütötték, telefonon értesítette a rendőrséget.

A harmadrendű vádlott mindeközben a kezében a vascsővel kikergette az udvarról a testvéreket, majd a csövet még mindig a kezében tartva, kilépett az utcára. Ekkor csatlakozott hozzá a negyedrendű vádlott is, aki a földről felállva szintén magához vett egy vasrudat, amellyel kiment a ház elé.

Az utcán a harmadrendű és a negyedrendű vádlott, valamint a kapukitámasztó rudat a kezében tartó elsőrendű vádlott és a tömörfa rudat magánál tartó másodrendű vádlott között dulakodás alakult ki, melynek során a harmadrendű és a negyedrendű vádlottak is megütötték az elsőrendű és másodrendű vádlottakat.

A garázdaság és magánlaksértés miatt, valamint testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a bíróság az elsőrendű férfit visszaesőként, távollétében 4 év 6 hónap börtönbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra, a másodrendűt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre, 4 év  közügyektől eltiltásra, a harmadrendűt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, a negyedrendűt pedig 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész, valamint a harmadrendű és negyedrendű vádlottak tudomásul vették. Az elsőrendű férfi védője, valamint a másodrendű férfi védője az ítélettel szemben fellebbezést jelentett be – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában