Ítélet

2023.01.23. 11:51

8,5 millióért 4 év felfüggesztet: zsebre tette a magáét az esztergomi könyvelő

A könyvelő rendszeresen utalt magának is a cég hasznából. A bíróság felfüggesztett börtönre ítélte.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: fizkes

A sikkasztás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járásbíróság 1 év, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt nőt, aki könyvelőként közel nyolc és félmillió forintot sikkasztott el, tájékoztatott a Tatabányai Törvényszék. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott is tudomásul vette, adta hírül dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője.

A vádirati tényállás lényege szerint a nő 2020. június 8. és 2022. április 4. napja között, mint könyvelő egy cég alkalmazottja volt. A vádlott 2021. július 8. és 2022. március 18. napja közötti időben, Esztergom-Kertvárosban található munkahelyén, összesen 18 alkalommal a cég, mint sértett bankszámlájáról a rábízott pénzösszegekből saját magának átutalt összesen 8 millió 105 ezer 948 forintot. Ezen kívül vádlott a rábízott házipénztárból 300 ezer forintot ellopott

Vádlott az eltulajdonított pénzösszegeket megélhetésére fordította. A bűncselekmény elkövetési értéke összesen 8 millió 405 ezer 948 forint amelyet a vádlott teljes egészében megtérített. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában