Indítvány

2022.12.15. 10:37

Rémisztő gyilkosság Bajóton: 18 évig tarthatják rácsok mögött a fejszés szörnyet

A fellebbviteli főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozza, melynek értelmében 18 évet tölthet rácsok mögött a kegyetlen bajóti gyilkos.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: G. D. V.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, elfogadta z ügyészség vádját és lemondott tárgyalásról való jogáról az a nő, akit azzal vádoltak, hogy brutálisan megverte, majd baltával többször fejen, illetve mellkason vágta élettársát. A bíróság 18 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte, nem jogerősen.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség december 15-i közleményében arról számolt be, hogy arányosnak tartja a kegyetlen nő büntetését. A tényállás szerint a 37 éves nő és a 63 éves férfi több éve élettársakként éltek, egy bajóti pincében. A nő a férfi tudtával prostitúciós tevékenységet is folytatott. Közöttük gyakoriak voltak a tettlegességig fajuló veszekedések a férfi féltékenysége és a nő alkoholizáló életmódja miatt.

Január 1-jén az esti órákban szintén vita alakult ki közöttük. Az ittas nő földre lökte a férfit, majd ököllel, nagy erővel többször megütötte a fejét. A férfi könyörgött neki, hogy hagyja abba a bántalmazást, azonban a nő egy fejszét vett magához, és annak élével legkevesebb 7 alkalommal lesújtott a hanyatt fekvő férfi koponyájára, utána több alkalommal a felső testére is. Amikor a nő észlelte, hogy a férfi már nem mozdul, testére papírt és fahasábokat rakott, azokat meggyújtotta, majd elmenekült a helyszínről.

A győri fellebbviteli főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozza. A nő hozzátartozója sérelmére kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt követett el. A családon belüli erőszakos bűncselekmények gyakoriak, elkövetőikkel szemben a törvény szigorát kell alkalmazni.

Tragikus élet
S. Á-né 6 évesen megárvult, először édesapja hunyt el tüdő embóliában. Ezt édesanyja nem bírta elviselni: kiugrott a kórház ablakán, de ezt túlélte. Ezek után kétszer is felgyújtotta magát, a második után meg is halt. A megárvult kislány nevelőszülőkhöz került, elvégzett, mint fogalmazott, „11,5 osztályt”, és a szakiskolát is elkezdte, azonban azt már nem végezte el. Az Alföldön ment férjhez, született három gyermeke. Azonban a válása után mélyszegénységbe került, ezért a gyerekeket elvették tőle, csak nagyon korlátozottan találkozott velük. Ekkor kezdett el inni is, ami később alkoholizmushoz vezetett. Ezek után került Bajótra és jött össze a későbbi áldozatával, akivel nyolc évig éltek együtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában