Tárgyalás

2022.11.02. 13:59

Még a bírót is meglepte, 18 évet kapott első fokon a baltás bajóti gyilkosnő

Elfogadta az ügyészség vádját és lemondott tárgyalásról való jogáról az a nő, akit azzal vádoltak, hogy brutálisan megverte, majd baltával többször fejen, illetve mellkason vágta élettársát. A bíróság 18 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte, nem jogerősen.

Goletz-Deák Viktória

Forrás: 24 Óra

Fotó: G. D. V.

A rövid láblánctól nehezen lépegetve érkezett a tárgyalóterembe S. Á-né., akit azzal vádolt az ügyészség, hogy különös kegyetlenséggel megölte élettársát. A nő a védőügyvédjével zajló rövid megbeszélés után végül úgy nyilatkozott, hogy lemond a tárgyalásról való jogáról. 

Hétszer csapott le a baltával
Ahogyan arról korábban beszámoltunk: S. Á-né 2022. január 1-jén este ittasan ment haza, majd veszekedni kezdett a sértettel, a férfi három-négy ízben pofon ütötte. A nő ettől haragra gerjedt és nagy erővel a mellkasánál meglökte a sértettet, aki fejjel hátrafelé a mögötte lévő vaskályhának esett. Az asszony odalépett a földről felkelni igyekvő, vérző fejű férfihez, majd dühében ököllel, több alkalommal, nagy erővel megütötte annak fejét. Ezután magához vette a közelben lévő baltát, a feje fölé emelte, és azzal nagy erővel, legkevesebb hét alkalommal lesújtott a sértett koponyájára, valamint több alkalommal megütötte vele a felsőtestét. Majd egy kabáttal letakarta a sértettet és felgyújtotta az élettelen testet, majd elhagyta a helyszínt.

Utóbb kiderült, hogy döntése meglepte a védőjét és a bíró is a tárgyalás lefolytatására készült. A nő szavai azonban tisztán csengtek a tárgyalóteremben. Mint elmondta, gyógyszert és kedélyjavítót szed, és tökéletesen tisztában van döntése következményeivel. 

Közben a bíró kérdései nyomán egy tragikus élet bontakozott ki. S. Á-né 6 évesen megárvult, először édesapja hunyt el tüdő embóliában. Ezt édesanyja nem bírta elviselni: kiugrott a kórház ablakán, de ezt túlélte. Ezek után kétszer is felgyújtotta magát, a második után meg is halt. A megárvult kislány nevelőszülőkhöz került, elvégzett, mint fogalmazott, „11,5 osztályt”, és a szakiskolát is elkezdte, azonban azt már nem végezte el. Az Alföldön ment férjhez, született három gyermeke. Azonban a válása után mélyszegénységbe került, ezért a gyerekeket elvették tőle, csak nagyon korlátozottan találkozott velük. Ekkor kezdett el inni is, ami később alkoholizmushoz vezetett. 

Ezek után került Bajótra és jött össze a későbbi áldozatával, akivel nyolc évig éltek együtt egy helyrajzi szám nélküli bajóti pincében. A nő elmondása szerint a párja középsúlyos szellemi fogyatékos volt. A gyilkosnő védője kiemelte, hogy a férfi fogyatékosságát megállapító hivatal szakértői szerint az elhunyt önálló életvitelre nem volt képes. Vagyis, amig együtt éltek, a nő gondoskodott róluk. Mint kiderült, főleg a férfi nyugdíjából éltek, illetve a nő prostituáltként dolgozott. Állandó és alkalmi kuncsaftokkal havonta 20-25 ezer forintot keresett. 

A pár között rendszeres volt az időnként tettlegességig fajuló veszekedés, melynek kiváltó oka legtöbbször a nő italozó, alkoholista életmódja volt. A vádlott ittas állapotban gyakran agresszíven viselkedett a sértettel, kiabált vele, fenyegette és lökdöste őt. Többször is kihívták egymásra a rendőrséget, így a párt a hatóság már jól ismerte.

 

 

Címkék#emberölés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában