Tárgyalás

2022.11.01. 10:21

Először áll bíróság elé a bajóti baltás gyilkos nő

Szerdán áll először bíróság elé a bajóti baltás gyilkos nő a Tatabányai Törvényszéken. Az előkészítő ülésen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt kell megjelennie.

Goletz-Deák Viktória

Rendőrségi helyszínelő a tetthelyen

Forrás: police.hu

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a nőt ítélje fegyházbüntetésre, állapítsa meg, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Mint arról korábban beszámoltunk: a vádirat szerint a vádlott nő és a sértett élettársak voltak, a bűncselekmény elkövetését megelőzően egy bajóti ingatlan felett található pincében éltek, közöttük rendszeres volt az időnként tettlegességig fajuló veszekedés, melynek kiváltó oka legtöbbször a nő italozó, alkoholista életmódja volt. A vádlott ittas állapotban gyakran agresszíven viselkedett a sértettel, kiabált vele, fenyegette és lökdöste őt.

A vádlott január 1-jén 20 óra körül ittasan ment haza, majd veszekedni kezdett a férfival, melynek hevében a sértett 3-4 ízben pofon ütötte a nőt, amitől ő sérülést nem szenvedett, azonban haragra gerjedt. Emiatt nagy erővel a mellkasánál meglökte, aki elveszítette az egyensúlyát és fejjel hátrafelé a mögötte lévő vaskályhának esett, majd vérző fejjel a földön maradt. 

A nő odalépett a földről felkelni igyekvő férfihoz, és azért, hogy ezt megakadályozza, dühében ököllel, több alkalommal, nagy erővel megütötte a fejét. Majd magához vette a közelben lévő baltát, a feje fölé emelte, és azzal nagy erővel, legkevesebb hét alkalommal lesújtott a sértett koponyájára, valamint több alkalommal megütötte vele a felsőtestét. Ezután egy kabáttal letakarta a férfit, majd felgyújtotta az ekkor már élettelen sértett testét, és elhagyta a helyszínt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában