Emberölés

2022.01.05. 20:11

„Ott volt, ami megmaradt a Tibiből” - sokkolta a rokonokat a bajóti gyilkosság

A 63 éves férfi szörnyű halált halt. A helyszínen megszólaltak a falubeliek.

Forrás: TV2

Mélyen megrázta a bajótiakat a gyilkosság, ami január első napjaiban történt a csendes településen. A 63 éves áldozattal élettársa, egy 37 éves nő végzett.

Mélyen megrendítette a település lakosságát a gyilkosság – tudtuk meg Tóth Zoltántól a község polgármesterétől, aki azt is megjegyezte: emberemlékezet óta nem történt súlyos bűncselekmény a faluban, így érthető, hogy mindenki megdöbbent. 

Szerdán felkerestük a Széchenyi utcát, ahol az áldozat testvére, Czakó Gyula elmondta, hogy a férfi és élettársa állandóan veszekedtek – ezt az információt egyébként a falubeliek is megerősítették. Megtudtuk, hogy a 63 éves áldozat kifejezetten erőszakos halált halt, a látvány sokkolta a hozzátartozókat. A család tagjai úgy vélik, hogy a nő egyedül nem követhette el a gyilkosságot és nem értik, hogy miért kellett meghalnia a férfinak.

Rendőrségi helyszínelő a tetthelyenForrás: police.hu

A TV2 riportjából kiderült: a háromgyerekes nő évek óta élt együtt a férfivel, de sokat veszekedtek, mert a nő ivott és folyton megcsalta a férfit. Feltehetően ezen vesztek össze a gyilkosság napján, január 1-jén. A rokonoknak aztán január 4-én tűnt fel, hogy napok óta nem látták Tibort. Amikor ennivalót vittek neki, akkor találtak rá a holttestre.

Megszólalt Tibor, az áldozat unokahúga is, aki sokkoló részleteket osztott meg arról, hogy találtak rá rokonuk vérbefagyott, megégett holttestére a bajóti házban.

– Kinyitottuk az ajtót, bent csurom vér volt minden. Ott volt, ami megmaradt a Tibiből – részletezte az unokahúg. Az asszony ezen kívül még egy szörnyű dolgot tett áldozatával. Szerintük a nő úgy akart megszabadulni a haldoklótól, hogy felgyújtotta. – Kabát volt rátéve, az volt meggyújtva, de úgy álcázta az elkövető, mintha a kályhából egy parázs gyújtotta volna fel a ruhadarabot. De a fején levő ütésekből látszott: nem baleset volt – részletezte a riportban megszólaló férfi.

A rokonok elmondása szerint a kapcsolat elején nagy volt a szerelem, ám megromlott köztük a kapcsolat. A nő kicsapongó életet élt, állítólag elvette a férfi pénzét és elitta. Ezen gyakran összevesztek, ahogy valószínűleg a gyilkosság előtt is. 

A nőt állítólag 

A gyilkosság helyszíne. A falubeliek döbbenten állnak az eset előttForrás: RTVE

egy tokodaltárói házban fogták el a rendőrök január 4-én.Gyanúsítottként hallgatták ki és emberölés miatt indult ellene eljárás. A kihallgatáson a nő beismerő vallomást tett. A rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványozza a letartóztatását. Bár a lakosok is csak találgatnak, hogy pontosan mi történt a Széchenyi utcában, mindenesetre értetlenül állnak az eset előtt, mert idáig nem gondolták, hogy ilyen jellegű bűncselekmény bekövetkezhet a faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!