Önbíráskodás

2022.12.16. 11:29

Bíróságon végezték: Únyon megmutatták, hogy ne vegyél és adj el használt kocsit

Jogerős ítélet született egy minden szempontból problémás autóvásárlás ügyében az Esztergomi Járásbíróságon. Önbíráskodás miatt kellett felelnie a vevőnek.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszéktől megtudtuk, hogy az önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség  vádirata alapján a helyi járásbíróság 300 óra közérdekű munkára és 225 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte azt a férfit, aki autóvásárláskor kifizetett pénze visszaszerzése érdekében fenyegette az eladót. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

Az ügy még 2020 májusában indult. A reménybeli autótulajdonos kiszúrta a későbbi sértett hirdetését, amiben az a férje járművét kínálta eladásra. Únyon találkozott is a tulaj és az érdeklődő, az eset vége pedig az lett, hogy átadott 200 ezer forint előleget, üzembentartói szezrődést kötöttek, és megegyeztek, hogy egy hét múlva kifizeti a maradék 130 ezer forintot is. 

Az egy hétből két hónap lett, de akkor sem fizetett. Arra hivatkozott a vevő, hogy különböző hibákat talált a kocsiban, valamint hogy megtudta, hogy arra elidegenítési és terhelési tilalom van bejegyezve. Újabb megoldást talált a feleség, a férj és a vevő, mégpedig azt, hogy visszaviszi az időközben forgalomból is kivont járművet, a pár pedig visszaadja a pénzét. Nem így történt, a helyzet és a viszony is elmérgesedett. 

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a vádlott több alkatrészt eladott a gépjárműből, majd így adta azt vissza végül majd' fél évvel a szerződéskötés után, 2020 októberében. A férfi egyébként többször kérte vissza a pénzét, egy idő után már autóbalesettel, konkrétan támadással, autóbalesettel fenyegetőzve. Követelése így is süket fülekre talált. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában