Verekedés

2022.11.17. 14:40

Pénzbüntetést kapott a férfi, aki kiütötte ismerőse fogát Komáromban

Maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte azt a férfit, aki kiütötte egy ismerősének a fogát.

Szász Dalma Kitti

Forrás: Shutterstock

Az ügyészség a vádat maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés büntettére módosította a tárgyaláson. A bíróság az elkövetőt garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt mondta kibűnösnek. Az elsőfokú ítélet kihirdetését követően az ügyészség, a vádlott és védő három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője ismertette a vádiratot, amely szerint a sérülést elszenvedő férfi 2020. október 3-án, 18 és 19 óra között, közös gyermeküket szerette volna elvinni, mivel közös egy közös láthatás okán. Amikor azonban a nő komáromi lakásához ért, a parkolóban összetalálkozott volt házastársával, aki együtt volt egy férfi ismerősével. 

A találkozáskor a nővel érkező férfi és az apa között rövid szóváltás alakult ki. Ekkor a férfi az apát ököllel megütötte az arcán, aminek következtében a az apa egyik foga kiesett. Az ütés miatt az apának nyolc napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékossága keletkezett. A módosított vád szerint a nyolc napon belül gyógyuló sérülés részeként esett ki a férfi foga, adta hírül a Tatabányai Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában