Hatból nulla

2022.11.12. 10:10

Elhasalt a megyei gumis: 6 milliót igényelt vissza jogosulatlanul a lebukott cég

Jogosulatlanul igényelt vissza környezetvédelmi termékdíjat egy gumieladással és -szervizzel foglalkozó cég. A NAV jogkövetési vizsgálata nyomán korábbi igénylésüket nulla forintra módosították.

Kemma.hu

Forrás: Délmagyarország

Fotó: Karnok Csaba

A Komárom-Esztergom megyei vállalkozás több millió forint környezetvédelmi termékdíjat igényelt vissza a külföldre szállított gumiabroncsok után. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az Online Számla, valamint a kockázatelemzési rendszer adatai alapján azt is vizsgálták, hogy a beszerzési láncban az adót megfizették-e.

A vállalkozás nem tudta igazolni, hogy a külföldre eladott gumiabroncsok után megfizették a termékdíjat, és a kiszállítások igazolásával is gondok voltak. A cég önellenőrzéssel a 6 millió forintos visszaigénylését nulla forintra módosította. Az ellenőrzés hosszú távon is hatásos volt: a vállalkozás által visszaigényelt környezetvédelmi termékdíj a következő negyedévekben a korábbi töredékére csökkent – tájékoztatott Doktor Imre Zoltán, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában