Megszökött

2022.11.03. 12:27

A fél országot átutazta a Komáromból eltűnt mentálisan sérült kisfiú

November 2-án keresőkutyákkal indultak annak a 12 éves, mentálisan sérült fiúnak a keresésére, aki nem ment be iskolába. Végül egy Szolnokra tartó vonaton találták meg.

Sz.D.K.

November 2-án a reggeli órákban eltűnt Komáromban egy mentálisan sérült kisfiú. Mint kiderült, a fiatal nem szeretett volna iskolába menni, amit nagymamájának, a törvényes gondviselőjének el is panaszolt. Marosán Angelika rendőr hadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a kapitányságra az iskola igazgatója tett bejelentést reggel 8 óra 56 perckor, hogy az egyik mentálisan sérült diákjuk nem ment be. Ezt követően az igazgató beszélt az eltűnt nagymamájával, aki elmondta, hogy az unokája akkor oldott kereket otthonról, amikor ő a másik szobában öltözött. 

A fiatal keresésében rendőrök és egy kutatócsoport is részt vett, akik keresőkutyákat is bevetettek. Nem sokkal később újabb bejelentés érkezett a kapitányságra, miszerint a 12 éves fiút egy Szolnokra tartó vonaton megtalálták. Feltehetően a kalauz, aki a bejelentést is tette, a jegyét akarta ellenőrizni, azonban, mivel kevés pénz volt a kiskamasznál, így csak Budapestig tudott jegyet váltani, Szolnokig már nem. Valószínűleg a bliccelése mentette meg a fiút, akit végül a Szolnoki Rendőrkapitányságra vittek az egyenruhások. 

A közelmúltban kísértetiesen hasonló eset történt, szintén Komáromban. Akkor egy 11 éves fiú szökött meg, majd indult vonattal Fehérvárra, hogy sétálgasson. Az a kis szökevény is szemfüles volt: kihasználta, amíg mamája bevásárolni van, majd megpattant otthonról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában