Lopás

2022.10.12. 12:13

Videón Frédi és Béni, avagy a két esztergomi szaki

A kamionos és a targoncás szakszerűen megszervezte a lopást, csak azt felejtették el, hogy már nem a kőkorszakban vagyunk, kamerák is vannak a telephelyen.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság  jogerősen 160 óra-160 óra  közérdekű munka büntetést szabott ki azzal a két férfival szemben, akik összehangolt tevékenységükkel IBC tartályokat loptak. A bűncselekményt a biztonsági kamera is felvette. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész tudomásul vette.

A vádirat szerint a targoncavezető férfi a munkáltatója esztergomi telephelyén anyagmozgatási  feladatokat végzett. A kamionsofőr férfi rendszeresen szállított  el hulladékot a telephelyről. A telephelyen  IBC tartályok voltak, amelyeket a cég továbbértékesített, vagy hulladék illetve desztillált víz tárolására használt.

A két férfi megbeszélte, hogy ellopja az IBC tartályokat, így az egyikük 2021. július 30-án délelőtt a targoncával az egyik oldalsó, hulladékot tároló épületbe  8 darab IBC tartályt vitt be, előkészítve a bűncselekményt. 

A teherautó vezetője ugyanezen a napon délben érkezett a kamionnal a telephelyre azért, hogy onnan  hulladékot  szállítson el. A sofőr a kamionnal szorosan odaállt az épülethez, míg társa a targoncával  a tartályokat kihozta és felrakta a pótkocsira. 

Ezután rakták meg az elkövetők a kamiont hulladékkal. A kamion ezután a telephelyet a lopott IBC tartályokkal és a szállított hulladékkal elhagyta. A bűncselekmény elkövetési értéke 371 ezer 925 forint, amely nem térült meg, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában