Tragédia

2022.10.19. 19:11

Tragédia Tokodaltárón: holttestet találtak a lakástűz után

A tűz okát a katasztrófavédelem még vizsgálja.

Kemma.hu

Október 19-én szerdán kora délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Tokodaltárón egy hozzátartozó nem tud bejutni idős hozzátartozójához. Az esztergomi hivatásos tűzoltók vonultak az Árpád utcai családi házhoz. 

A lakásba bejutva a tűzoltók egy holttestet és korábbi tűz nyomait találták. Az ingatlan egyik szobájában lévő ágy és annak környezete égett. Nem kizárt, hogy a tüzet a kályhából kipattanó szikra okozta, de a tűz keletkezésének pontos okát a katasztrófavédelem vizsgálja, írják közleményükben.

Mint a megyei katasztrófavédelem kiemelte: a tragikus kimenetelű tűzesetek többsége megelőzhető lenne egy néhány ezer forintos füstérzékelővel. Az egyedül élők otthonába különösen tanácsos ilyen eszközt felszerelni, amely már a tűz keletkezésekor figyelmeztet a veszélyre. További információért Dóka Imre tűzoltó őrnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivőjét hívhatja a 0620 669 36 13-as számon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában