Csaló

2022.10.25. 15:30

Közel félmilliárd forintot csalt ki megyeszerte a szélhámos bróker

Az Esztergomi Járásbíróságon a tárgyalás a tanuk meghallgatásával folytatódik október 26-án, szerdán.

Goletz-Deák Vikttória

Forrás: Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

A vádirat szerint a férfi független biztosításközvetítőként megbízotti jogviszonnyal rendelkezett egy brókercégnél, illetve egy Kft. ügyvezetőjeként állt a brókercéggel szerződéses jogviszonyban. A férfi az ügyfeleknek olajba, illetve devizakereskedésbe való befektetések révén magas hozamot ígért. 

A károsultakat meggyőzte, hogy a pénzüket átadják neki azért, hogy az általa ajánlott kedvező hozamú ügyletekbe fektesse be, majd a szerződés lejártakor a pénzt a hozammal együtt fizesse vissza nekik. A csaló, az első pénzátvételt követően a károsultak többségét sikeresen meggyőzte arról, hogy a befektetett tőkét és annak hozamát ne kérjék vissza, hanem azt újra fektessék be. 

Az átvett pénzt végül a férfi nem fektette be, sőt, a befektetésekre mód sem nyílt, hiszen eleve nem is állt szándékában az üzlet végrehajtása. A csaló a az átvett pénzt saját céljaira fordította, illetve az újabb egyének befizetéseiből teljesített visszafizetést a korábbi ügyletek károsultjaink. Végül a 68 becsapott károsult közül egy kisbéri férfinek 35 millió 760 ezer egy másik kisbéri férfinek 39 millió egy budapesti férfinek 36 millió, egy komáromi férfinak 15 millió forint kárt okozott. Az okozott kár összesen közel félmilliárd forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában