Testi sértés

2022.09.19. 10:12

Videó: veréssel torolta meg, hogy nem kapott cigit és piát a kiskorúaktól Tatabányán

A felbőszült férfi ökölütéssel torolta meg, hogy a kiskorúaktól nem kapott cigarettát és alkoholt. Elfogását térfigyelő kamera rögzítette.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki kétszer is agresszív volt másokkal, mert a kérését nem teljesítették. Az erőszakos férfi elfogását térfigyelő kamera rögzítette – közölte Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A vádirat szerint a részeg férfi 2021. március 15-én Tatabányán pénzt kért egy férfitól, ám mivel nem kapott, ököllel az arcán megütötte. Az ütéstől a sértettnek orrvérzése lett, a cselekmény pedig alkalmas volt 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörés okozására is.

Az elkövető azonban nem hagyta abba ténykedését. A buszmegállóban egy kiskorú sráctól és a baráti társaságától cigarettát kért, illetve arra kérte őket, hogy vegyenek neki alkoholt. A társaság tagjai a kérést megtagadták, a kiskorú pedig szólt a részegnek, hogy menjen onnan vagy kihívja a rendőrséget.

Az elkövető ekkor megragadta a kiskorú ruházatát a felsőtestén, és bal fülénél ököllel megütötte, majd belerúgott a bal lábába. A férfi ez után jobb lábával rúgott a kiskorú felé, azonban azt elvétve a szintén ott álló lány bal lábát találta el. A két kiskorúnak sérülése nem keletkezett.

A garázda férfit a rendőrség a buszmegállóban fogta el, az elfogást pedig térfigyelő kamera rögzítette. Az ügyészség a vádiratban a büntetett férfival szemben börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában