Ítélet

2022.09.16. 10:34

Veszekedés után lopás: barátnőjét károsította meg tatabányai otthonukban a férfi

Kihasználta a férfi, hogy barátnője a veszekedés miatt elment otthonról, ekkor lendült akcióba.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 180 óra közérdekű munka büntetést szabott ki azzal a férfival szemben, aki a barátnőjét lopta meg Tatabányán. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A vádirat szerint a férfi 2021. októberében együtt lakott barátnőjével annak tatabányai lakásában. A férfi 2021. október 16-án 22 óra és 23 óra 30 perc közötti időben - miután a nő veszekedésük miatt elment a lakásból – távollétét kihasználva barátnője számítógépéből kiszerelte és eltulajdonította a videokártyát, valamint eltulajdonított a fürdőszoba szekrény fiókjából 1 darab 97 ezer 200 forint értékű arany pecsétgyűrűt, és 1 darab lakáskulcsot. Az ellopott tárgyak értéke együtt 105 ezer 950 forint.

A hazatérő nőtől és férfitől hangos veszekedése miatt 2021. október 16-án 23 óra 40 perckor kezdődött rendőri intézkedés során a vádlottól előkerült a nő lakáskulcsa és videokártyája, míg a barátnője eltulajdonított arany pecsétgyűrűjét a lépcsőház melletti virágágyásban elrejtve találták meg, az eltulajdonított dolgok sértettnek történt visszaadásával a bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában