Felfüggesztés

2022.09.26. 09:30

Fény derült az áruházi rejtélyre: apránként lopta a forintokat a diákmunkás

Miután megfigyelték és lebuktatták, beismerte tettét.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

Sikkasztás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség az eljárást felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta azzal a fiatalkorú férfival szemben, aki pénztárosként a rábízott készpénzből rendszeresen lopott.

A férfi diákmunkásként 2021. augusztusától pénztárosként egy esztergomi áruházban dolgozott diákmunkásként, ahol pénztárosi munkakört töltött be. 2021. december 18. és 2022. január 9. között, a rábízott készpénzből tizenkét alkalommal összesen 150 ezer forint készpénzt tulajdonított el.

A diák módszere az volt, hogy a vásárlóktól átvett bankjegyeket nem tette be  pénztárba, hanem a földre vagy a combjára ejtette, hogy kamerával ne legyen követhető a lopás, majd később onnan felvette és a zsebébe rejtette.

Az áruház alkalmazottai felfigyeltek a rendszeressé váló pénztárhiányra, figyelni kezdték a férfit, így január 9-én az áruház biztonsági őre kamerafelvételen keresztül látta, amint a diák egy 20 ezer forintos bakjegyet elcsen. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Az ügyészség megállapította, hogy a bűncselekmény következményeinek jóvátétele várható, ezért a büntetőeljárást hat hónapi időtartamra felfüggesztette a közvetítői eljárás lefolytatása céljából. Az diák a közvetítői eljárásban a sértettel kötött megállapodás alapján a bűncselekménnyel okozott kárt jóvátette és megbánta, ezért az ügyészség az eljárást megszüntette, adta hírül a Komárom-Esztergom-Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában