Embercsempész

2022.09.02. 10:10

Ítéletre vár az csempész, aki 21 utast hátrahagyva ugrott ki a teherautóból az M1-esen Tatánál

Az ügyészség a kényszerintézkedés három hónappal történő meghosszabbítását indítványozta.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség  indítványozta annak a román állampolgárságú férfi letartóztatásának a hosszabbítását, aki 21 migránst szállított illegálisan – közölte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az indítvány szerint a férfi augusztus 7-én a magyar rendszámú teherautójába egy magyarországi ismeretlen helyen felvett 21 tunéziai állampolgárt, hogy nekik segítséget nyújtson abban, hogy jogszabályi rendelkezések megszegésével átlépjék a magyar-osztrák államhatárt. A férfi tudta, hogy utasai jogellenesen tartózkodnak Magyarországon és a magyar-osztrák államhatárt engedély nélkül kívánják átlépni.

A gyanúsított augusztus 7-én éjjel 1 órakor Ausztria felé haladt az M1-es autópályán, amikor a 64-es kilométerszelvényben, Tatánál rendőri ellenőrzés alá vonták. A gyanúsított a rendőri jelzésre megállt, azonban kiugrott a járműből és elszaladt, csak később fogták el őt.

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság augusztus 9-én rendelte el a férfi letartóztatását. A letartóztatásra azért van szükség, hogy a férfi részt vegyen az eljárásban, valamint ne veszélyeztesse a bizonyítást. Az ügyészség a kényszerintézkedés három hónappal történő meghosszabbítását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában