Bírósági ítélet

2022.09.26. 12:30

Dühöngve tört rá egy esztergomi lakásban a fiatal lányra a volt élettárs

A férfi korábban ajándékba adta a háztartási gépeket, melyeket most visszakövetelt. A védekező fiatal lány kezét háta mögé tekerte, majd hajánál fogva rángatta el az ajtóból, hogy magával vigye a háztartási gépeket.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az önbíráskodás bűntette és testi sértés vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi  Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság az elkövetőt  1 év, végrehajtásában 1 év 6 hónapra felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A vádirat szerint egy férfi és egy nő élettársi kapcsolatának 2021. június 1-i megszűnését követően a nő, négy gyermekével együtt, esztergomi bérelt lakásba költözött, ahova a férfi csak engedéllyel mehetett be. A férfi 2021. június elején a közös kiskorú gyermekeikre tekintettel vásárolt a lakásba egy 136 ezer forint értékű televíziót, egy 28 ezer forint értékű mikrohullámú sütőt és egy 90 ezer forint értékű mosógépet, melyeket  volt élettársának ajándékozott.

A 2021. november 11-én a férfi megjelent a lakásnál, ahol a nő 19 éves lánya egyedül tartózkodott. A férfi a lakásba engedély nélkül bement, s amikor ezt a lány észrevette, felszólította, hogy hagyja el a lakást. A férfi ekkor közölte, hogy nem megy el, míg magával ne viszi azt, ami az övé. 

A lány ekkor telefonon értesítette az édesanyját, miközben a férfi a bejárati ajtóhoz készítette a televíziót, a mikrohullámú sütőt és a mosógépet, hogy azokat kiadja az ajtó előtt várakozó másik férfinak. A lány nem engedte be a lakásba a másik férfit, az ajtót becsukta és az ajtó elé állt, hogy a lakásba behatoló férfi ne tudja elvinni a háztartási gépeket. 

A bent lévő férfi ekkor a karjánál fogva megpróbálta elhúzni a lányt az ajtó elől, majd bal karját a háta mögé csavarva a közeli nappali szoba felé lökte. Ezután már ki tudta nyitni a bejárati ajtót, és a háztartási gépeket kitette az ajtó elé, ahonnan a másik férfival bepakolták a nő volt élettársának autójába, majd távoztak a helyszínről.  A másik férfi ekkor még nem tudott arról, hogy a tárgyak elszállításával bűncselekmény elkövetéséhez nyújt segítséget.

A férfi cselekménye következtében a lány könyöke megrándult, amely sérülés gyógytartama a nyolc napot nem haladja meg. Az elsőfokú ítéletet az ügyész,  a vádlott és védő is tudomásul vette, így az jogerős, adta hírül a Tatabányai Törvényszék. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában