Embercsempészek

2022.08.09. 16:20

Bakonyszombathelyen bukott le a szír és a palesztin, 13 szírt és 2 szomáliait vittek

Az egyik férfi a kihallgatását megelőzően álnéven azonosította magát, azonban a nyomozó hatóság a valós személyazonosságát megállapította.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komáromi Járási Ügyészség egy szír és egy palesztín férfi letartóztatásának a meghosszabbítását indítványozta eredményesen az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az indítvány szerint a férfi a két férfi 2021. november 6-án a hajnali órákban Magyarország területén a magyar-szerb államhatár közelében 15 jogellenesen, érvényes úti okmányok, valamint beutazási és tartózkodási engedély nélkül, embercsempészek segítségével érkezett migráns személyeket vettek fel egy német honosságú autóba azzal a szándékkal, hogy a magukat 13-an szírnek, ketten pedig szomáliainak valló migránsokat a magyar-osztrák államhatár közelébe szállítják annak jogellenes átlépése céljából.

A kisbéri rendőrök 2021. november 6-án 23 óra 25 perckor Bakonyszombathely területén vonták ellenőrzés alá a személygépkocsit, amiben a migránsokat megtalálták. Az egyik férfi a kihallgatását megelőzően álnéven azonosította magát, azonban a nyomozó hatóság a valós személyazonosságát megállapította.

A Komáromi Járásbíróság az elkövetők letartóztatását 2021. november 9-én rendelte el, azt követően a kényszerintézkedést legutóbb 2022. augusztus 9-ig hosszabbította meg. Az ügyészség most azt indítványozta, hogy a bíróság a két elkövető letartóztatását ismét hosszabbítsa meg. A bíróság az elkövetőket meghallgatta, ennek alapján a két férfi letartóztatását október 9-ig meghosszabbította.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában