Előkészítő ülés

2022.06.27. 20:54

Tatabányán is árulták a drogot - egy egész ellátási láncot építettek ki a drogosok

Egy egész drogterjesztő hálózat ügyében tart előkészítő ülést június 27-én kedden a Tatabányai Járásbíróság. Az ügyben öt ember áll bíró elé.

R. V.

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott 2019-től otthonában termesztett 2 kannabiszt saját fogyasztás és eladás céljából. A másodrendű vádlott nem sokkal rá értesült a beszerzés lehetőségéről. Felkereste munkatársát – a harmadrendű vádlottat – és megállapodott vele, hogy az általa beszerzett anyagot eladja neki, hogy azt a harmadrendű vádlott ismerősei részére továbbértékesítse. 

A munkatárs rendszeresen szerzett be kábítószer tartalmú anyagokat, kannabiszt és amfetamint (speedet) ismeretlenektől, valamint a másodrendű vádlottól és szintén lebukott ismerőseitől, az ügy a negyedrendű vádlottjától is. Mindemellett a beszerzett szereket nagyobb részben Tatabányán értékesítette ismerőseinek. A férfit 2020. júniusban fogták el.

Ugyenez a férfi a z ügy hatodrendű vádlottja részére 2020. február és 2020. május között legkevesebb 10 alkalommal 10 gramm kannabiszt és legkevesebb 3 alkalommal 1 gramm amfetamint (speedet) értékesített, melynek egy részét a negyedrendű vádlott el is fogyasztotta. 

A negyedrendű vádlott az ötödrendű vádlott részére, saját fogyasztásra legkevesebb 2 gramm amfetamint (speedet) és 3 gramm kannabiszt adott el, melyet a vevő nem fizetett ki.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a kábítószer-kereskedelem bűntettével kapcsolatban az elsőrendű és a negyedrendű vádlottat ítélje börtönbüntetésre, a másod- és harmadrendű vádlottat ítélje fegyházbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, míg az ötödrendű vádlottat közérdekű munka büntetésre ítélje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában