Csempészáru

2022.06.24. 14:00

Rolex és csempészcigi az M1-esen: megyénkben csapott le a NAV (videó, fotók)

Majd' nyolc millió forint értékű csempészárut szállított a furgon.

Kemma.hu

Forrás: nav.gov.hu

Egy Bulgáriából Németországba tartó, nyolc utast szállító járművet ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán. A furgonban több mint hétmillió forint értékű órát és csaknem egymillió forint értékű cigarettát találtak. 
Az átvizsgálás során a csomagtérből és az ülés mögötti zsákokból 28 Rolex, Rado, Breitling márkajelzésű karóra, valamint háromszáz doboz adózatlan cigaretta került elő. A sofőr ugyan azt állította, hogy a dohány az övé, azonban azok eredetét nem tudta igazolni.

Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi óra hamisítvány, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A hétmillió forintot érő órákat és az adózatlan füstölnivalót lefoglalták, jövedéki törvénysértés és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt pedig feljelentést tettek, adta hírül a NAV.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában