Ellenőrzés

2022.06.14. 14:00

Razziáztak a rendőrök Esztergomban: elkaptak egy drogos kamaszt és bezártak két kocsmát

Az esztergomi rendőrök fokozott ellenőrzést tartottak a fiatalok kábítószer- és alkoholfogyasztásának visszaszorításának érdekében.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A rendőrség tájékoztatása a szerint az egyenruhások június 11-én este a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi és Munkavédelmi Osztály munkatársaival célzott ellenőrzéseket hajtottak végre. Az akció fókuszában a szakmai tapasztalatok alapján korábban felmért, illetve a nagy látogatószámmal bíró szórakozóhelyek, vendéglátóipari egységek álltak.

A társhatóságok által megállapított hiányosságok következtében két esztergomi szórakozóhelyet azonnal bezártak. 

Úgy tudjuk, a bezárások egy belvárosi, illetve egy lakótelepen lévő vendéglátóhelyet érintett.

A fokozott ellenőrzés első szakaszában a járőrpárok Esztergom Megyei Jogú Város területén közbiztonsági és közlekedésrendészeti ellenőrzéseket hajtottak végre a fiatalkorú személyek kábítószer- és alkoholfogyasztásának megakadályozása, a közlekedés biztonságát hátrányosan befolyásoló szabálysértések és bűncselekmények megelőzése, illetve megszakítása érdekében.

Az ellenőrzés kiterjedt a szórakozóhelyekre, valamint azok környékére is. A rendőrök az igazoltatások során egy személyt ittas járművezetés miatt, két főt – egyikük fiatalkorú – kábítószer birtoklás miatt mintavételre előállítottak. Mint megírtuk, egy esetben intézkedtek egy 17 éves fiúval szemben, aki vezetői engedély és biztosítási fedezet nélkül, forgalomból kivont járművel közlekedett, továbbá a gépkocsi elejére egy másik rendszámot helyezett fel. Ezen felül két személyt elfogtak az egyenruhások, egyikük a járművezetéstől el volt tiltva, míg a másik ellen szabálysértési körözés volt érvényben.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában