Szemetelés

2022.06.14. 12:50

Elszomorító videó az M1-esről: a komáromi diszpécser sem hitte el, amit lát

Elképesztő és egyben elszomorító esetet rögzített a Közút kamerája az M1-esen. A levideózott sofőr elképesztő, hogy milyen okból használta a leállósávot.

Kemma.hu

Forrás: Instagram/magyarkozut

A Magyar Közút Nonprofit Kft. Instagram-oldalán osztott meg egy igazán elszomorító videót. A felvételen az látható, hogy a sofőr a leállósávban megáll, majd kidobják a kocsiból a szemetet. 

Az eset június 2-án történt. Mint írták, a a komáromi diszpécser arra lett figyelmes, hogy az autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 125-ös kilométerszelvényben, a Győrt elkerülő szakaszon a leállósávban vészvillogóval megáll egy fehér személyautó. Mielőtt még riasztotta volna az útellenőrt, a hatóságokat, azt látta, hogy rövid idő után szemetet dobnak ki a járműből, majd mennek is tovább.

Hangsúlyozzák, hogy a leállósávban csak azért megállni, hogy kidobja valaki a szemetét, az nagy baj. Ha nincs műszaki hiba vagy olyan helyzet, akkor senki ne használja ezt a sávot. Ha erre még is szükség van, akkor a vészvillogó mellett érdemes elakadásjelzőt is kirakni, ki kell szállnia mindenkinek a járműből és a szalagkorláton túl, láthatósági mellényben kell a segítséget várni. Ha szükség van külső segítségre és baj van, hívni kell a 112-t vagy a diszpécserszolgálatot, de ha lemerül a telefonunk, van több SOS oszlop is a gyorsforgalmi utak mellett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában