Ittas vezetés

2022.06.22. 13:29

Az elektromos bicikli és vezetője is feltöltött állapotban gurult Nagysápon

Korábban már ittas vezetésért elítélték az esztergomi férfit.

Kemma.hu

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

Ittas járművezetés vétsége miatt indított eljárást az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy rendőrségi gépkocsi előtt ittasan vezetett egy elektromotoros kerékpárt.

A vádirat szerint az elkövető 2021. március 12-én Nagysápon ittas állapotban vezetett egy elektromotorral felszerelt kerékpárt, melyt pedálozás nélkül, motormeghajtással működtetett. A jármű vezetésekor a férfi igen enyhe fokban volt ittas állapotban. A férfit a bíróság 2018-ban  ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 9 hónap fogház fokozatú szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 1 év próbaidőre felfüggesztette, valamint 3 év időtartamra a közúti járművezetéstől eltiltotta.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában