Elismerés

2022.05.14. 18:28

Öngyilkosjelöltet is megmentett az elvérzéstől Tarján kitüntetett törzszászlósa

Az Év Rendőrének választott Varga Viktor emlékezetes ügyeket oldott már meg szolgálati évei alatt, ráadásul életet is mentett.

Sz. D. K.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Ahogy arról már beszámoltunk, a Rendőrség Napja alkalmából a a komáromi Csillagerődben tartott ünnepségen Varga Viktor törzszászlós kapta az Év Rendőre Miniszteri Díjat közrendvédelmi kategóriában. A Tatabányai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja a Zsaru Magazinnak mesélt többek között arról, hogy miként lett rendőr valamint emlékezetes eseteket is felidézett.

A törzszászlós gyermekkorában focista szeretett volna lenni, de aztán az élet más irányba sodorta. Mint mondta, a sorkatonai szolgálata alatt tetszett meg neki az egyenruhás munka. 

– 1994-ben a honvédség hivatásos tagja lettem. 2007-ben átkerültem a rendőrséghez, járőrként dolgoztam Tatabányán, majd szolgálatparancsnokként. Nagyon sokat tanultam ezalatt, ma már én próbálom átadni a tudásomat a fiatalabbaknak, akik fogékonyak erre. 2013-ban kerültem Tarján községbe körzeti megbízottnak. Ma három kollégámmal Tarján, Gyermely, Héreg és Szomor községeket fedjük le, és az én elismerésem egyben az övék is, hiszen közösen dolgozunk – részletezte az év rendőre.

Varga Viktor elmondta, hogy teljesen mindegy, hogy civilben, vagy egyenruhában van, bármikor mindenki rendelkezésére áll. Iskolákba, idősek közé és különféle helyi rendezvényekre jár bűn- és baleset-megelőzési előadásokat tartani, mert azt vallja, a megelőzés a legfontosabb. Vannak aztán emlékezetes ügyek is.

– Egyszer a vasúthoz kellett kimennünk, mert arról értesítettek, hogy valaki öngyilkos akar lenni. 

Amikor odaértünk, a vonat már elvitte a lábát a bokájánál, ezért a kollégámmal gyorsan szorítókötést alkalmaztunk, hogy a mentők kiérkezésééig ne vérezzen el. 

Nem voltunk összeszokott páros, mégis tettük, amit tennünk kellett, olajozottan ment a munka. És így van ez minden alkalommal, ha többen dolgozunk, és nagyon jól mutatja, hogy ez csapatmunka. Még egy emlék: amikor Tarjánba kerültem, a második napon loptak el értékeket a polgármester házából, fél nap alatt felderítettem az ügyet, még azt is megkérdeztem, nem valamiféle vizsgafeladat volt-e ez, de nem. Ez az élet volt, amelyet egy rendőrnek alaposan ismernie kell – emlékezett vissza a körzeti megbízott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában