Szent Flórián napja

2022.05.05. 19:11

Környén díjazták és ünnepelték megyénk kiváló tűzoltóit (Fotók)

A környei Művelődési Ház adott otthont csütörtökön a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szent Flórián napi ünnepségének.

Szász Dalma Kitti

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Az esemény megnyitóján köszöntő beszédet mondott Szúnyog Zoltán tűzoltó ezredes, majd  Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke mondta el értékes gondolatait a jelenlévőknek. A rendezvényt a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak néptánc előadása, illetve a helyi Vackor Óvoda és Bölcsőde kamarakórusának műsora tette színesebbé. 

– Köszönöm, hogy itt lehetek, megtiszteltetés számomra, hogy együtt ünnepelhetek önökkel ezen a jeles napon. A munka, a teljesítmény elismerése nagyon fontos. Különös figyelmet érdemel a tűzoltók munkájának elismerése, hiszen értünk, a mi biztonságunk érdekében dolgoznak nap, mint nap. Önök amikor letették az esküjüket tudták, hogy mire vállalkoznak. Tudták, hogy embertársaik, amikor tüzet oltanak, vagy egy balesetnék segítenek minden esetnek embertársaink biztonságát tartják szem előtt. Védenek minket – részletezte Popovics György. 

Kiemelte: –Egyre nagyobb értéket képvisel az a munka, melyet önök választottak hivatásul. Az emberek alapvető igénye, hogy biztonságos környezet vegye őket körül. A biztonság érték, amely az emberi élet legalapvetőbb igényei közé tartozik, s egyúttal az életminőségnek egyik fő meghatározója. Önök mindennapi, áldozatos munkájukkal ennek a biztonságnak a megteremtésén dolgoznak. Munkájuk végzése közben egyikük sem azt nézi, hogy mi ennek a jutalma, teszik a dolgukat. 

Nem csak ma, de az év minden napján megérdemlik a társadalom megbecsülését. 

Ez a hivatásos és az önkéntes tűzoltókra is érvényes. Szent Flórián vértanú igazi példakép mindannyiunk számára. A pandémia miatt sajnos tavaly nem tudtuk átadni a Komárom-Esztergom Megye Tűzoltója kitüntetését, de idén, a tűzoltók legnagyobb ünnepén átadhatom – zárta beszédét a megyei közgyűlés elnöke, aki közben gratulált a díjazottaknak. 

Ezt követően Popovics Milán, a Környei Polgárőr és Önkéntes tűzoltó egyesület alelnöke mondott beszédet, végszóként pedig felkérte plébánost és a tiszteletest, hogy áldja meg Szent Flórián szobrát. Majd kitartó, alázatos munkájukért átvehették jutalmukat a tűzoltók.

További részleteket a 24 óra május 6-i számában olvashatnak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában