Embercsempészet

2022.05.23. 06:21

Az M1-esen csípték nyakon az üzbég duót: 12 migránssal buktak meg Tatánál

Az üzbég embercsempészek kocsijában a rendőrök 12 szír férfit találtak, akik magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai az M1-es autópálya 63-as kilométerszelvényében állítottak meg egy lengyel honosságú személygépkocsit május 20-án 16 óra 38 perckor. A járműben 2 embercsempész, és 12 - magát szír állampolgárnak valló - férfi utazott, aki nem tudta igazolni az országban való jogszerű tartózkodását.

Forrás: police.hu

A kiérkező járőrök az üzbég állampolgárságú embercsempészeket elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. A migráns férfiakat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészekkel szemben a nyomozók büntetőeljárást indítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában