Tárgyalás

2022.05.16. 07:00

Asztalhoz bilincselte, síbottal ütötte élettársát az elmebeteg tatabányai férfi

A teljesen bekattant férfi többször megverte, bezárta és napokig dolgozni sem engedte az élettársát. Az ügyészség börtönbe küldené az elmebeteg férfit.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint, május 17-én előkészítő ülést tartanak annak a férfinak az ügyében, aki élettárást folyamatosan bántalmazta, asztalhoz bilincselte és napokig dolgozni sem engedte. Az ügyészség indítványozta, hogy a férfit a bíróság ítélje börtönbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. 

A vádirat szerint a sértett és a vádlott egy tatabányai családi házban éltek. A korábbi években a férfi személyiségzavara és hasadásos elmebetegsége miatt pszichiátriai kezelés alatt állt, azonban a gyógyszereinek szedésével felhagyva 2021. év áprilisának elejétől a magatartása megváltozott, egyre agreszszívebbé vált. Rajta rendszeresen dühkitörések, furcsa viselkedések jelentkeztek, élettársát mindenért megalázta, szidalmazta. 

2021. április elejétől rendszeresen fenyegette meg a nőt azért, mert nem akart az ő tanítása mellett küzdősportot tanulni, majd miután a házba befogadta korábbi munkatársát és jó ismerősét, a másik sértettet, féltékenységből is megfenyegette. 2021. április második felétől rendszeresen bántalmazta élettársát, harcművészeti tevékenységhez használt eszközökkel ütötte meg, illetve rugdosta őt.

 2021. május 11-én, a fenyegetések, illetve az erőszakos és megalázó bánásmód miatt a nő távozni akart, ezért őt egy fanyélre zsinórral felerősített fagolyóval homlokon ütötte, majd a lábát alóla kirúgta, aminek következtében elesett és a fejét beverve elvesztette az eszméletét. Ezután a férfi a földön fekvő nőt tovább ütlegelte, majd a hajánál fogva berángatta a házuk teraszára, ahol egy székre ültette, majd egy síbottal a hátára ütött, és felrúgta a székkel együtt. 

A vádlott több alkalommal bezárta a nőt, tőle a kulcsot elvette, napokig dolgozni menni sem engedte. 2021. május 13-án a kezénél fogva a konyhaasztal lábához bilincselte a nőt, és mintegy 15-20 percen keresztül nem engedte el. A vele ellenkezni nem merő másik sértettet is a kezénél fogva az asztal lábához bilincselte. A férfi ezt követően élettársát letérdepeltette, és az általa megszabott "légyfogó játékra" kényszerítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában