Vádemelés

2022.04.22. 10:12

Videón a lábatlani sunyi tolvaj: a kocsmánál használta ki a férfi totál részegségét

Az ügyészség börtönbe küldené a lábatlani kocsmánál pénztárcát lopó férfit, most vádat emeltek vele szemben.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Kifosztás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki az erősen ittas, emiatt védekezésre képtelen férfi zsebéből lopta el annak pénztárcáját Lábatlanon. Cselekményét biztonsági kamera rögzítette. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság az elkövető letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt tartsa fenn, továbbá a férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, valamint kötelezze a sértett kárának a megtérítésére.

A vádirat szerint az elkövető 2021. október 21-én 20 óra 55 perc körüli időben a lábatlani kocsmában a férfi erősen ittas, védekezésre képtelen állapotát kihasználva eltulajdonította annak zsebében tartott pénztárcáját, amiben 34 ezer 600 forint készpénz volt. Az elkövető a pénztárcából a készpénzt kivette, majd a pénztárcát a sértett ingatlanának udvarára bedobta.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a férfi letartóztatását egy hónapra rendelte el 2021. október 26-án, majd ennek határidejét legutóbb 2022. április 26-ig meghosszabbította.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában