Bírósági télet

2022.04.28. 18:09

Saját gyerekeit és élettársát is verte az alkoholista apa

Három év börtön várja a brutális családfőt.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és öt rendbeli kapcsolati erőszak bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság  három év börtönbüntetésre, és három év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki rendszeresen bántalmazta gyermekeit és élettársát. A bíróság ítéletében a férfit továbbá három évre eltiltotta bármely olyan foglalkozástól, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.  

A vádirat szerint a férfi és a nő 2002 októberétől 2016 márciusáig élettársi kapcsolatban éltek, mely kapcsolatból három gyermekük született, valamint közösen a nő korábbi kapcsolatából született gyermeket is. A férfi 2007-től folyamatosan alkoholista életmódot folytatott, ittas állapotban családja tagjait, leginkább élettársát rendszeresen bántalmazta. A család 2016 januárjában a Családok Átmeneti Otthonába került, majd 2016 márciusában a nő az élettársi kapcsolatát megszakította a férfival. A nő a férfit annak könyörgésére a tatabányai lakásába többször visszafogadta. Amikor a lakásban együtt éltek, a férfi folytatta ittas életmódját, ilyen állapotában a gyermekeivel és élettársával szemben kötekedővé, agresszívvá vált, őket rendszeresen verte. A férfi a nőt a gyermekek jelenlétében bántalmazta, a haját tépte, tenyérrel, ököllel ütlegelte, valamint napi-heti rendszerességgel fenyegette megöléssel. Az egyik bántalmazásnál az egyik fiú gyermek közéjük állt, azonban a férfi őt onnan ellökte.

A férfi három gyermeket rendszeresen lökdösött, ezt látva az anya a gyermekek elé állt, hogy megvédje őket, ilyenkor a vádlott őt bántalmazta. A férfi a három nagyobb gyermeket a nő távollétében is pofon is ütötte, őket rendszeresen megalázó szavakkal illette, agyonütéssel fenyegette. A férfi bántalmazó magatartása miatt a gyermekek érzelmileg sérültek. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő enyhítésért jelentett be fellebbezést, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában