Embercsempész

2022.04.12. 14:48

Huszonnyolc migráns kuporgott az M1-en megállított teherautó platóján

Ismét illegális migránsokkal teli teherautót állított meg a rendőrség Tatabánya térségében az M1-esen. Az embercsempész célja Ausztria lett volna, azonban a határt már nem érte el.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Egy román állampolgárságú férfi letartóztatását indítványozta embercsempészés bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség, tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől. Az indítvány szerint a férfi április 10-én hajnalban Magyarország déli határán huszonnyolc fő, magukat pakisztáni, török, iraki, és szír állampolgárnak valló férfit vett fel egy magyar forgalmi rendszámú teherautóra. Mindegyikük  illegálisan érkezett az országba. 

Az elkövető a migránsokat Ausztriába akarta szállítani az M1-es autópályán, Tatabánya térségében azonban elfogták. A Tatabányai Járásbíróság az indítvány tárgyában április 12-én tartott ülésen, embercsempészés bűntette miatt indult ügyben, 1 hónapra elrendelte a román állampolgárságú férfinek a letartóztatását, írja a Tatabányai Törvényszék.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottnál fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye is, ezért a letartóztatás elrendelése indokolt. A végzés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában