Vádemelés

2022.04.21. 13:34

Csaltak a képviselőjelöltek a megyében: ketten is ajánlóíveket hamisítottak

Két jelölt nem érte el az 500 ajánlást, ezért hamis ajánlóíveket adtak le. Velük és az őket segítő társaikkal szemben most vádat emelt az ügyészség.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A választás rendje elleni bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt öt elkövetővel szemben. Közülük három elkövető a két vádlott segítségével, hamis ajánlóíveket használt fel azért, hogy felkerüljön három különböző párt országgyűlési képviselőjelölt listájára. Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész arról adott tájékoztatást, hogy az ügyészség indítványozta, hogy a Tatabányai Törvényszék az egyik vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést, a többi vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

A három elkövető az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választásán a Komárom-Esztergom Megye 3. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben országgyűlési képviselőjelöltként szeretett volna indulni. Ketten azonban nem tudták a kellő számú ötszáz ajánlást összegyűjteni, ezért a másik két jelölt segítségével olyan ajánlóíveket adott le, melyen olyan állampolgárok adatai és aláírásai is szerepeltek, akik nem adtak ajánlást a jelölteknek.  Az ily módon meghamisított ajánlóíveket a jelöltek írták alá aláírásgyűjtőként, azonban őket a választási iroda nem vette nyilvántartásba. Egy elkövető a hamis ajánlások felhasználása nélkül is elérte az ötszáz ajánlást, így ő felkerült a listára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában