Emberölés

2022.03.25. 14:05

Már gyilkossággal gyanúsítják a tatabányai férfit, aki lerúgta az anyósát a lépcsőn

Meghosszabbították a letartóztatását annak a férfinek, aki 2021 nyarán lelökte az anyósát a lépcsőn, majd bántalmazta őt. Az asszony belehalt a sérüléseibe.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Dr. Borbély Veronika, a megyei főügyészség helyettes szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy indítványuk nyomán újabb három hónapot tölt előzetesben a férfi, aki olyan súlyosan bántalmazta az anyósát tavaly nyáron, hogy az asszony nem élte túl a bántalmazást. Az ügyben először halált okozó testi sértés miatt indult eljárás, de azóta ezt módosították: védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettére. A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint azért döntött a járásbíróság azért döntött a letartóztatás meghosszabbítása mellett, mert fennáll a szökés, az elrejtőzés veszélye. A végzés nem végleges, mivel a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. június 25-én kora délután Tatabányán, egy családi házban előzetes szóváltást követően a lakásban található lépcsőről lelökte az anyósát, majd a földön magtehetetlenül fekvő, idős asszony  látványa felbőszítette, ezért 2-3 alkalommal a felsőtestén megrúgta, majd rátérdelt a hátára, felső testét nagy erővel hátrafeszítette, fejét legalább két alkalommal, nagy erővel a járólapba ütötte. Az asszony nem élte túl a bántalmazást. 

T. N., mint azt korábban írtuk, az anyósa halálát balesetnek próbálta beállítani.  megölte anyósát majd tettét balesetnek próbálta beállítani. A rendőröket ő maga hívta ki halott anyósához, és azt állította: az asszony leesett a lépcsőn. Ám a haláleset körülményei gyanúsak voltak szakértőknek, és bebizonyosodott: a nő bűncselekmény áldozata lett. 

A Ripost beszámolója szerint az eset előtt azért veszett össze a férfi a nővel, mert az asszony szerint veje csak kihasználta a lányát. T. N. felesége épp tüdőembóliával volt kórházban a tragikus napon. A férfi azt állította, hogy elment egy autót kipróbálni, de később ért haza, és már holtan találta az anyósát. Még arra is gondot fordított, hogy hangot adjon annak, hogy magát hibáztassa, és  férfi magát hibáztatta a történtek miatt, azt hajtogatta, megakadályozhatta volna a tragédiát, ha hamarabb hazaér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában