kegyetlenség

2021.09.20. 14:31

Ördögi színjátékot játszott a tatabányai anyósgyilkos, rácsok mögött tartanák

Az ügyészség indítványozta az anyósa halálát bűncselekménynek álcázó tatabányai gyilkos letartóztatásának meghosszabbítását.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt folyamatban lévő ügyben indítványozta annak a tatabányai férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki június 25-én olyan súlyosan bántalmazta anyósát, hogy az belehalt a sérüléseibe.

Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a főügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának a meghosszabbítását tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén a még ki nem hallgatott tanúkat, különösen az élettársát jogellenesen befolyásolná, így a bizonyítást megnehezítené, veszélyeztetné, tovább fennáll vele szemben a szökés, elrejtőzés veszélye is. Az indítványról a nyomozási bíró az ügyiratok alapján fog dönteni. Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája egy hónap időtartamra augusztus 26-án elrendelte a férfi letartóztatását.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a tatabányai T. N. megölte anyósát majd tettét balesetnek próbálta beállítani. A rendőröket ő maga hívta ki halott anyósához, és azt állította: az asszony leesett a lépcsőn. Ám a haláleset körülményei gyanúsak voltak szakértőknek, és bebizonyosodott: a nő bűncselekmény áldozata lett. Kiderült, hogy a férfi több alkalommal, nagy erővel a fején és a felsőtestén megütötte anyósát, amelybe a helyszínen belehalt.

A Ripost beszámolója szerint az eset előtt a férfi összevitatkozott anyósával, aki szerint csak kihasználta a lányát. A tatabányai férfi nem bízta a véletlenre, sőt: előre eltervezte a gyilkosságot. Felesége épp tüdőembóliával volt kórházban, ekkorra időzítette kegyetlen tettét. A fedősztori része volt, hogy a férfi a gyilkosság napján azt állította, hogy el kellett mennie egy autót kipróbálni, és fél órával később ment haza, mint ahogy azt előzetesen megígérte. Miután az anyós meghalt, a színjáték folytatódott: a férfi magát hibáztatta a történtek miatt, azt hajtogatta, megakadályozhatta volna a tragédiát, ha hamarabb hazaér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában