Együttműködés

2022.03.26. 20:51

Közös kutyás képzést tartottak megyénk rendőrei és polgárőrei

Megyénkben alig egy évvel ezelőtt alakult meg a Kutyás Szolgálati Alosztály, akik a kutyás polgárőrökkel idén egy közös együttműködési szerződést is aláírtak.

Kemma.hu

Forrás: Police.hu

Első alkalommal szerveztek kutyás képzést a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-Főkapitányság. A rendhagyó alkalomba a Polgárőrség is csatlakozott−adta hírül a police.hu. A Kutyás Szolgálati Alosztály tavaly október 1−én alakult meg, ahol többek közt Molnár Zoltán törzszászlós, az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Kutyás tagozat Kutyás Szakosztály elnöke, a főkapitányság legtapasztaltabb kutyavezetője is szolgálatot végez. 

A két fél idén márciusban megállapodást írt alá a közös együttműködésről, mely magába foglalja, hogy a főkapitányság kutyavezetői és a kutyás polgárőrök negyedévente közös képzésen vesznek részt. 

Március 19−én került sor, ahol a felek engedelmességi gyakorlatokat hajtottak végre, majd a rendőrök intézkedési szituációkat gyakoroltak, a polgárőrök pedig éves az éves minősítési vizsgára készültek.

A képzést követően mindkét fél értékelte a résztvevők és kutyáik tevékenységét, valamint meghatározták azokat a célokat, melyeket a következő időszakban szeretnének elérni.​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában