Speedmarathon

2022.03.25. 13:12

A gyorshajtókat szűrték a megyében az egynapos akcióval

Komárom-Esztergom megye 41 pontján mértek sebességet a rendőrök egy napon keresztül. A Speedamarathonnal az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (a TISPOL-nak) a kezdeményezéséhez csatlakoztak az egyenruhások.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A police.hu-n közölték: az akció lehetséges helyszíneire országszerte számos állampolgári javaslat érkezett, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka eredményeit figyelembe véve a megyei rendőr-főkapitányságok kijelölték az ellenőrzések helyszíneit és az időpontokat.

Régiónk számos szegletén, főként lakott területen belül, a gyorshajtók "közkedvelt" útszakaszain tartottak több órás méréseket. Csak a megyeszékhelyen összesen hat ponton állt kint a háromlábú, melyek közül az egyik helyszín az egykoron szebb napokat megélt bánhidai erőmű mellett elhaladó Környei út volt, ahol éppen érkezésünkkor állítottak félre egy szabálysértőt. Egy személyautó a műszer szerint 68 kilométer/órás sebességgel előzött meg egy másik járművet lakott területen belül, amiért a rendőrök az út szélére állították, és megbüntették. Hermann Tamás r. főtörzszászlós, a Tatabányai Rendőrkapitányság balesethelyszínelője kérdésünkre elmondta: a gyorshajtást a legfőbb baleseti okok között tarják számon.

– A rendszeres sebességellenőrzés szükségességét a közúti balesetekről készült statisztikák is igazolják: legfőképp ugyanis emiatt történik az utakon a legtöbb baj. A megyében az összes közlekedésrendészeti és közrendvédelmi szakterület, valamint az összes traffipax kint van. 

A napot a tatabányai rendőrök az egyes számú főút 49-es kilométerszelvényénél kezdték, ahol ott tartózkodásuk alatt összesen 820 elhaladó autót mértek, amely közül 14 esetben történt sebességtúllépés. 

A második helyszín a Környei út, ahol már nem nagyon vannak lakóházak, de a munkába, vagy épp a munka végeztével elhaladók jellemzően erre kerülik ki a közlekedési lámpákat. Itt jellemzően ebből fakadóan sok a gyorshajtás, ami miatt indokoltnak tartottuk az akción belül elhelyezni egy mérésre alkalmas műszert – árulta el a helyszínelő.

Tatabányán emellett a Győri úton, valamint a Szőlődomb utcán is mértek az egyenruhások, utóbbi helyszínről szintén sok civil bejelentés érkezik, melyek legtöbbször gyorshajrtókkal kapcsolatosak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában