Börtönbüntetés

2022.03.30. 07:37

34 hónap a hűvösön: elítélték az Ácson mentősökre támadó részeg férfit

A részeg férfin próbáltak segíteni a mentősök Ácson, de az a hordágyra helyezését követően teljesen bekattant és támadásba lendült. Most ítélet született az ügyben.

Kemma.hu

Forrás: Országos Mentőszolgálat/Facebook

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint, a Komáromi Járásbíróság a március 29-én tartott tárgyaláson 2 év 10 hónap börtönbüntetésre, 3 év járművezetéstől eltiltásra, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki az őt ellátó mentőápolóra támadt Ácson. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, a vádlott és védő fellebbezést jelentett be.

Az alkohol miatt fetrengett

A vádirat szerint 2019. április 17-én 19 óra 5 perckor az Országos Mentőszolgálathoz bejelentés érkezett, mely szerint egy földön fekvő beteghez kértek mentőt az ácsi helyszínre. A mentőegység tagjai a helyszínen megállapították, hogy a vádlott nincs életveszélyben, panaszát alkohol miatti intoxikáció okozta, ezért a kórházba szállításhoz az ittas állapotban lévő férfit hordágyon fekve pozícionálták. 

Teljesen bekattant

A férfi a mentőgépkocsiban lévő hordágyon agresszívvé vált, dobálta a testét, a mentő oldalfalát öklével ütögette, megpróbált leszállni az ágyról, ezért a mentőápoló megpróbálta a hordágyon tartani. A mentőápoló segítségére siető mentőgépkocsivezető felé ütött, mely cselekményeivel akadályozta a mentőegység tagjainak jogszerű eljárását, akik ezért rendőri intézkedést kértek a helyszínre. Az agresszor cselekménye következtében a mentőgépkocsi hordágy háttámlája eltörött, ami 78 ezer 613 forint rongálási kárt eredményezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában