Ellenőrzés

2022.02.21. 20:01

Szórakozóhelyeknél razziázott a rendőrség Esztergomban - lecsaptak a bódult társaságra

Esztergomban fokozott ellenőrzést tartottak a rendőrök a szórakozók biztonsága, a jogsértések felderítése és megelőzése érdekében.

Kemma.hu/police.hu

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Rendőrkapitányság február 19-én 18 órától másnap hajnali 4 óráig nagyszabású fokozott ellenőrzést szervezett, amit a belvárosban található három szórakozóhelyen és azok környezetében hajtottak végre. 

Többször visszatértek

Az üzemeltetők betartották a szükséges előírásokat, a működési engedélyben foglaltakat és a nyitvatartási időt. A rendőrök az italozók környékét az éjszaka folyamán visszatérően ellenőrizték, azonban intézkedésre okot adó cselekményt nem tapasztaltak.

Az ellenőrzés kiterjedt többek között az ittas gépjármű vezetők kiszűrésére, a fokozott rendőri jelenléttel a közrend és közbiztonság fenntartására továbbá az esetleges jogsértések megelőzésére és megszüntetésére, valamint a körözött személyek kiszűrésére is.

Az éjszaka folyamán 196 személyt ellenőriztek, négy főt állítottak elő, négy büntető- és két szabálysértési eljárást indítottak. Két fővel szemben került sor biztonsági intézkedésre, valamint négy közigazgatási és három helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök.

Bedrogozva utazott a társaság

Éjfél után nemsokkal egy bódult járművezetőt vontak ki a forgalomból a rendőrök, megakadályozva ezzel, hogy balesetet okozzon. Amikor a 21 éves férfit ellenőrizték a Kiss János Altábornagy úton, az általa vezetett járműben rajta kívül még három személy tartózkodott. 

A pécsi lakos elmondta, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda negatív lett, azonban mindannyian zavartan viselkedtek, ezért felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja, így előállították őket. Kábítószertesztet alkalmaztak velük szemben, ami pozitív eredményt jelzett. Ellenük kábítószer birtoklása vétség miatt indítottak a nyomozók büntetőeljárást, melynek során a rendőrség vizsgálja, hogy sofőr a járművezetés bódult állapotban bűncselekményt megvalósította-e.

Mivel egyikük sem használt biztonsági övet, ezért az egyenruhások közigazgatási bírságot szabtak ki a részükre. Azt is megállapították, hogy a jármű gumiabroncsainak a futófelülete teljes mértékben el volt kopva, ezért a forgalmi engedélyt elvették.

A jogsértések és a balesetek megelőzése érdekben az Esztergomi Rendőrkapitányság területén a jövőben is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában