Letartóztatás

2022.01.15. 07:00

Nyomtatóval csináltak húszezrest, majd próbát tettek az esztergomi zöldségesben

A most letartóztatott férfi két társával készített nyomtatóval 20 ezrest, majd egy esztergomi zöldségesbe mentek vásárolni.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt indult ügyben, 1 hónapra, február 14-ig elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, aki két társával egy esztergomi zöldségesben vásárolt hamis 20 ezressel. A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban részt vevő tanúkat, illetve a szökésben lévő társukat jogellenesen befolyásolná, tárgyi bizonyítékokat rejtene el vagy azokat megsemmisítené, ezzel a bizonyítást meghiúsítaná, vagy veszélyeztetné.

Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a  végzés nem végleges, mivel a férfi és a védője fellebbezést jelentett be. A férfi korábban 5 alkalommal volt büntetve, ezért esetében fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A megalapozottan gyanú szerint a két férfi 2021. június 22-én, a délutáni órákban, egy esztergomi zöldségesben hamis 20 ezer forintossal fizették ki az általuk vásárolt gyümölcsöket.  Társuk, a most elfogott férfi, azzal segítette elő a bűncselekmény elkövetését, hogy a másik két férfit egy gépjárművel a helyszínre szállította, majd a vásárlás ideje alatt a közelben várta őket, a bűncselekmény elkövetését követően pedig mind a hárman ezzel a gépjárművel menekültek el a helyszínről.

Az egyik férfi 2021. július 31. óta letartóztatásban van, a másik férfi megszökött, őt a rendőrség még keresi. Társukat elfogatóparancs alapján tavaly fogták el Németországban. A német hatóságok a gyanúsítottat most adták át a magyar hatóságoknak, akit bűnsegédként elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt hallgattak ki gyanúsítottként az Esztergomi Rendőrkaptányság Bűnügyi Osztályának nyomozói.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában