M1-es

2022.01.15. 20:13

Halálra gázolta a közutast az M1-esen, letartóztatták a bolgár sofőrt

Néhány perccel egy másik veszélyes helyzet után csapta el a Magyar Közút Nonprofit Kft. munkatársait a bolgár sofőr.

Kemma.hu

Forrás: BM OKF

Mint arról még ősszel beszámoltunk, halálos baleset történt az M1-esen október 26-án reggel, amikor a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkaterületébe csapódott egy teherautós.  A bolgár sofőr sem a lassító jelzéseket, sem a közútkezelő energianyelő modullal megerősített teherautóját nem vette észre. Szinte fékezés nélkül csapódott a gépnek. Két közutas súlyos sérüléseket szenvedett.

Míg kollégájuk, egy 45 éves ásványrárói családapa a Közút munkagépe alá szorult és a helyszínen életét vesztette. A 45 éves férfit kislánya várta haza. 

Mint a kisalfold.hu írja, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az ügyben büntetőeljárás folyik, szakértői véleményre várnak. A bolgár sofőr letartóztatásban van, aminek határideje január végén jár le, de első körben újabb három hónapra kérhetik ennek meghosszabbítását bírósági tárgyalás nélkül is.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút kommunikációs vezetője is megszólalt az eset kapcsán.

– Ilyen tragikus események után cégünk anyagi segítséget nyújt elhunyt munkatársunk családjának, amely a temetés költségeit fedezi. Ezenkívül minden dolgozónkra kötünk biztosítást” – mondta a portálnak.–  A lébényi baleset után hasonló esetekre specializálódott alapítvány felajánlotta jogi pártfogását az ásványrárói családnak. Cégünk minden támogatást megad az említetteken kívül, amit csak lehet, s nem csupán a család, a munkatársak számára is. Lébényi mérnökségünk tagjainak pszichológusi segítséget szintén biztosítottunk – emelte ki. A lébényi kollégák – köztük a két súlyosan sérült túlélő – később gyűjtést szerveztek elhunyt társuk családjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában