Tolvajpáros

2021.12.16. 07:40

Abban a ruhában mentek vissza lopni, amit előtte nap csentek el az üzletből

A Tatabányai Járásbíróság jogerős végzésben döntött a tatabányai tolvajpárosról, akik egymás után két nap próbáltam meg ruhát lopni a helyi áruházból.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járásbíróság jogerős büntetővégzésében döntött annak a párnak az ügyében, akik ellen társtettesként elkövetett lopás, illetve garázdaság miatt indult büntetőeljárás – tudtuk meg Puskásné Sárközi Ritától, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától.

Az információk szerint a bíróság megállapította, hogy a két vádlott 2021. február 02-án 44.310 forint értékben ruhaneműt lopott egy tatabányai áruházból. A tolvajpáros az áruvédelmi eszközöket letépték, a lopott árut a saját ruháik alá vették fel, és úgy távoztak az áruházból. A tettesek másnap ismét visszatértek az üzletbe, hogy lopjanak, ráadásul úgy, hogy az előző nap lopott ruha rajtuk volt. Az elkövetők az előző napi módszerrel 12.270 forint értékű ruhát loptak, azonban az üzlet tulajdonosnője észlelte a cselekményt, ezért felhívására az aznap lopott ruhákat visszaadták, illetve azt visszavette tőlük.

Ezután vette csak észre a sértett, hogy az előző napon lopott ruhát viseli a férfi, ezért ráfogott a férfin lévő ruhára. A férfi ezért ellökte magától a nőt, így dulakodni kezdtek, miközben a férfi hátrálni próbált a kijárat felé. Többször megpróbálta ellökni magától a tulajdonost, majd az áruház ajtaja előtt fel is lökte, amitől a nő a fal melletti árucikkeknek, majd a földre esett – olvasható a közleményben.

A bíróság a férfit folytatólagosan, társtettesként elkövetett lopás vétésége és garázdaság vétsége miatt, halmazati büntetésként 150 óra, a nőt folytatólagosan, társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt 100 óra közérdekű munka büntetéssel sújtotta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában