Megelőzés

2021.12.08. 11:14

5+1 tipp a rendőrségtől hogyan védjük meg autónkat a tolvajoktól

A Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság 6 fontos dologra hívja fel az autósok figyelmét, annak érdekében, hogy megelőzzék az autóslopásokat.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Közelednek az ünnepek, de a nagy sietségben sem szabad azonban megfeledkeznünk gépjárművünk védelméről – erre hívja fel a figyelmet a Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

A közleményükben arra kérik az embereket, hogy fogadjanak meg néhány tanácsot, mivel megelőzhetővé válik a gépjármű-feltörés.

  1. A jármű ajtaját és az ablakokat zárják le, amikor kiszállnak a kocsiból, vagy ha bármilyen rövid időre is távoznak tőle!
  2. Az indítókulcsot mindig tartsák maguknál olyan biztonságos helyen, hogy azt ne tudják önöktől megszerezni!
  3. Amennyiben lehetőségük van rá, parkoljanak kijelölt parkolóban, vagy olyan helyen, amely közel esik a célba vett üzlet bejáratához, van
    világítás, a parkolóhely pedig belátható és forgalmas.
  4. A vásárlást követően, ha már bepakoltak a kocsiba, ne menjenek vissza az üzletbe, mert ezt a tolvajok kifigyelhetik és feltörhetik a járművet.
  5. Elindulás előtt vizsgálják meg a jármű zárszerkezetét, az ablakokat és azok tömítését, mert a sérülések feltörésre vagy annak
    kísérletére utalhatnak.
  6. Amennyiben észlelték, hogy feltörték kocsijukat, ne nyúljanak semmihez annak érdekében, hogy a lehetséges nyomokat megőrizzék. Ezeket a rendőrség vizsgálni fogja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában