ítélet

2021.12.01. 15:14

1500 eurós kutyáért tette rémálommá a csolnoki nő életét, felfüggesztet kapott

A bíróság első fokon 3 év felfüggesztett börtönbüntetésre azt a férfit, aki a csolnoki nő 1500 eurós kutyáját akarta minden áron megkaparintani.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat 1 év 10 hónap – 3 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki erőszakkal próbálta elvenni a bántott nő drága kutyáját. Az ítélet kihirdetésekor a vádlott és a védője nem volt jelent, így további 8 nap áll rendelkezésükre a fellebbezés bejelentésére, ezért az ítélet nem jogerős.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a vádirat szerint a nő 2017. október 10-én Szigetszentmiklóson megvásárolt egy német dog fajtájú kutyát 1500 euróért. A nő megbízása alapján a kutyát a vádlott gondozta, ehhez pénzt és kutyatápot is küldött a férfinak. A nő 2018. július 16-án a kutyát elvitte a férfitól, azt már nem akarta visszavinni hozzá.

A férfi a kutyát nagyon megszerette, vissza akarta kapni, hogy azt végleg megtartsa, a gazda ettől elzárkózott. Ezután a férfi internetes alkalmazáson, valamint telefonon keresztül megfenyegette, hogy ha nem adja vissza a kutyát, megöli őt, elvágja a torkát, rágyújtja a házat. A férfi 2018. július 16-át követően több alkalommal megjelent a nő akkori tartózkodási helye, egy csolnoki ház előtt, azzal a céllal, hogy a gazdát és a kutyát megfigyelje, illetve a nőben félelmet keltsen.

A nő 2018. augusztus 7-én Csolnokon felszállt egy kisbuszra két gyermekével a kutyával együtt, amellyel svájci otthonukba igyekeztek. Budapesten, a Keleti pályaudvar egyik bejárójánál parkoltak 9 óra 20 perc körül, hogy további utasokat vegyenek fel. A várakozás ideje alatt a nő a kutyával sétált, amikor megjelent az elkövető egy motoron. A férfi odahajtott a kutyát pórázon tartó gazdához, a pórázt megragadta, rángatta és igyekezett kitépni azt a nő kezéből, hogy a kutyát magával vihesse. A kutya megszerzése azonban nem sikerült, mert a póráz a sértett csuklójára volt hurkolva.

Ezt követően a férfi két-három kört tett a motorral, visszatért és egy alkalommal megrúgta a nőt a jobb lábán, amitől az a hátára esett. A gazdának a bántalmazás miatt a jobb combján 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

Ezek is érdekelhetik