önbíráskodás

2021.10.15. 17:50

Ötfős banda tört az oroszlányi szállóra: 80 ezret követeltek a portástól

Letartóztatták azt az ötfős oroszlányi bandát, akik a város egyik szállóján támadtak rá a portásra, akitől 80 ezer forintot követeltek.

kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A rendőrség tájékoztatása szerint átlagosnak indult az este október 11-én Oroszlány egyik szállóján. A nyugalmat 20 óra 30 perckor egy ötfős társaság zavarta meg, akik megtámadták az ott dolgozó portást. A gyanú szerint 80 ezer forintot követeltek tőle, amit állításuk szerint korábban egyikük adott át neki, lakbérként. A rémült asszony végül a nála lévő összes pénzt odaadta a csapatnak, akik végül 3500 forint zsákmánnyal távoztak a helyszínről. Az Oroszlányi Rendőrkapitányságon a portás másnap feljelentés tett. A nyomozók a beszerzett adatok alapján azonosították a tetteseket, a két férfit és három nőt.

Őket a napokban gyanúsítottként kihallgatták, közülük a két férfit őrizetbe vették. Nem voltak ismeretlenek a rendőrök számára, B. K. ellen ugyanis egy, T. G. ellen pedig jelenleg öt büntetőeljárás van folyamatban. Az Oroszlányi Rendőrkapitányság kezdeményezésére a Tatabányai Járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatásukra, amit a Tatabányai Járásbíróság október 15-én elrendelt. Az öt személy ellen csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntett, a két férfi ellen pedig emellett súlyos testi sértés bűntettének elkövetése miatt is eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában