letartóztatás

2021.10.02. 09:54

Gyomorforgató, mit művelt feleségével az esztergomi férfi – az ügyészség lépett ellene

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntető ügyben indítványozta a férfi letartóztatása meghosszabbítását.

Kemma.hu

Többször is bántalmazta feleségét az a tatabányai férfi, aki ellen vádat emelt a Tatabányai Járási Ügyészség. A nő legutóbb a szomszédhoz menekült át babájával.

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról beszámoltunk, a rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított augusztus 25-én a délutáni órákban esztergomi lakóhelyükön előzetes szóváltást követően, féltékenységből fakadóan tettleg bántalmazta – az egyébként általa korábban is rendszeresen bántalmazott – feleségét akként, hogy ököllel és egy nagy fabottal, számos alkalommal megütötte, továbbá a fekvő nőt megtaposta, a hátán ugrált. Ennek következtében a sértettnek testszerte több sérülése keletkezett, a lépe leszakadt, mely életveszélyes sérülésnek minősül.

A megyei rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként a férfit. Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája egy hónap időtartamra, szeptember 9-én elrendelte a férfi letartóztatását.

Dr. Borbély Veronika, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a főügyészség indítványt tett a férfi letartóztatásának meghosszabbítására tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén felesége, vagy a rá terhelő vallomást tevő tanúk sérelmére szabadságvesztéssel büntetendő újabb, erőszakos bűncselekményt követne el, továbbá a sértettet és a bűntetőeljárásban részt vevő más személyeket jogellenesen befolyásolná és ezzel a bizonyítást veszélyeztetné. Az indítványról a nyomozási bíró az ügyiratok alapján fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában