Emberölés

2021.10.13. 11:30

Csütörtökön felelhet bűneiért az oroszlányi testvérgyilkos

Csütörtökön tartják az ügyészség indítványa alapján annak az oroszlányi férfinak az előkészítő ülését, aki tavaly leszúrta testvérét.

Kemma.hu

Testvérgyilkosság a Bánki Donát úti tömbben. Szíven szúrta bátyját az oroszlányi férfi. Ebben a Bánki Donát utcai tömbben történt a gyilkosság szombat este. 20200510_Oroszlány_fotó:Hagymási Bence_Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A Tatabányai Törvényszék csütörtökön annak az oroszlányi férfinak az ügyében tart előkészítő ülést, aki 2020. május 9-én megölte testvérét. A megyei főügyészség indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, illetve tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint a közúti járművezetéstől. Emellett a korábban egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének elkövetése miatt kapott 1 év 6 hónap börtönbüntetés végrehajtását is kérvényezték.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az eset elkövetésekor 26 éves férfi, ittas állapotban vezetett haza testvérével közös otthonukba 2020. május 9-én este. Miután bejutott a lakásba vitába keveredett a két férfi. Dulakodni kezdtek, ami odáig fajult, hogy 21 óra 15 perc körül a vádlott egy 33 centiméter pengehosszúságú késsel mellkason szúrta testvérét. Az áldozat a szúrást követően még el tudta hagyni a lakást, hogy az egy szinttel lejjebb lakó szomszédjától segítséget kérjen, majd összeesett és a helyszínen életét vesztette.

Ezzel szúrta le testvérét a férfi (Fotó:ugyeszseg.hu)

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az esetet követően 2020. május 12-én elrendelte a férfi letartóztatását, amit azóta többször meghosszabbítottak. Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elkövető előző, szeptember 12-ig tartó letartóztatást az előkészítő ülésig meghosszabbították. Ennél a döntésnél figyelembe vették azt, hogy a gyanúsítottal szemben megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában