testvérgyilkosság

2021.10.14. 12:33

12 évet kapott az oroszlányi gyilkos – bajonettel ölte meg a testvérét

Ítélet született az oroszlányi testvérgyilkos ügyében, aki egy 33 centi hosszú bajonett-késsel szúrta le a bátyját.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint október 14-én előkészítő ülésén emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt ítéletet hozott azzal a férfivel szemben, aki oroszlányi lakásán egy bajonett késsel ölte meg a testvérét. A férfit 2020. május 12-én tartóztatták le, amit azóta többször meghosszabbítottak.

Ahogyan arról többször beszámoltunk, a férfi 2020. május 9-én este ittasan vezette gépjárművét és azzal egy fának ütközött. Hazaérve a bejárati ajtót nem tudta kinyitni, ezért abba két alkalommal belerúgott és kiabálni kezdett a bátyjának. Testvére ki is nyitotta az ajtót és beengedte őt a lakásba.

Oda bejutva azonban tovább kiabált és dulakodni kezdett a sértettel. A veszekedés során este negyed 10 körül a férfi megragadta 33 centiméter pengehosszúságú bajonett kését, amit az előszobaasztalon tartott, majd a késsel megszúrta testvére mellkasának bal oldalát.

A 26 éves férfi ebben a házban élt testvérével, aki a szúrás után még megpróbált elmenekülni (Fotó: Kemma.hu/police.hu)

A megsebesült férfi a szúrás után még kiment a lépcsőházba és elindult lefelé, hogy segítséget kérjen a szomszédoktól. Testvére viszont utánament, és igyekezett őt visszakísérni a lakásba. A leszúrt férfi viszont ekkorra már elgyengült, nem sokkal a mentő kiérkezése után pedig életét vesztette.

A Tatabányai Törvényszék a vádlottat emberölés bűntettében és ittas járművezetés vétségében is bűnösnek találta, ezért halmazati büntetésül 12 év börtönbüntetésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. Mellékbüntetésül pedig 8 évre a közügyektől is eltiltotta.

A bíróság most elrendelte egy korábbi végzésében, egyedi azonosítójellel visszaélés bűntette miatt kiszabott – 1 év 6 hónap börtönbüntetés – végrehajtását is. Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 napot tartott fenn a jognyilatkozat megtételére, míg a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést – tájékoztatott dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában