átverés

2021.09.18. 16:27

Majd' 10 milliós unokázós csalás: esztergomi férfi mosta tisztára a pénzt

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az esztergomi pénzmosó férfit a bíróság börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Pénzmosás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt azzal az esztergomi férfival szemben, aki „unokázós” csalásból származó pénzt utalt és utaltatott át külföldre. A bíróság már egyszer 2018-ban csalás bűntette miatt 1 év 8 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az esztergomi férfit.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész tájékoztatása szerint az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, valamint a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását rendelje el.

A vádirat szerint egy külföldön élő férfi telefonon keresztül több időst is tévedésbe ejtett azzal a valótlan állítással, hogy az unokájuk balesetet okozott, amely miatt azonnal nagyobb összegű készpénzre van szüksége. A tévedésben lévő időskorúak lakóhelyén a férfi utasítására a Magyarországon tartózkodó társai jelentek meg a pénz átvételére. Ekként 2020. május 24-én egy debreceni sértett 900 ezer forintot, majd 2020. május 25-én egy hajdúszoboszlói sértett 9 millió forintot adott át az elkövetőknek.

Az elkövetők a csalásból származó pénzből a külföldi férfi utasítása alapján 2020. május 25-én 3 millió 500 ezer forintot, 2020. május 26-án mintegy 380 ezer forintot Budapesten átadtak az esztergomi férfinak, aki tudott a pénz eredetéről. A csaló segédje 2020. május 26-án az átvett pénzből pénzküldő szolgáltatáson keresztül előbb egy vétlen férfival 1 millió 538 ezer 462 forintot utaltatott át egy Nagy-Britanniában élő nő részére, majd 2020. május 28-án 1 millió 687 ezer 500 forintot utalt át ugyanennek a nőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában