házastársi erőszak

2021.09.09. 18:05

Leszakadt a lépe a brutálisan összevert esztergomi nőnek, letartóztatták a férjet

Életveszélyt okozó testi sértés miatt kell felelnie annak a férfinak, aki rendszeresen bántalmazta, féltékenységből pedig fahusánggal verte, majd megtaposta a feleségét.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

A megyei főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki Esztergomban rendszeresen bántalmazta, ököllel, fabottal ütötte a feleségét – tájékoztatta hírportálunkat dr. Borbély Veronika ügyész, helyettes szóvivő. Életveszélyt okozó testi sértés miatt folyik eljárás ellene.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi augusztus 25-én délután esztergomi lakóhelyükön keveredett szóváltásba a feleségével. A konfliktus oka féltékenység volt. A szavakat tett követte, a felbőszült férj ököllel és egy nagy fabottal támadt a nőre, akit, mint a vádiratból kiderült, korábban is rendszeresen bántalmazott.

Az agresszor többször megütötte a nejét, akit, miután a földre került, megtaposott, majd a hátán ugrált. A nőnek testszerte több sérülése keletkezett, a lépe pedig leszakadt, ami életveszélyes sérülésnek minősül.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként a férfit.

A Tatabányai Járásbíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén felesége, vagy a rá terhelő vallomást tevő tanúk sérelmére szabadságvesztéssel büntetendő újabb, erőszakos bűncselekményt követne el, továbbá a sértettet és a bűntetőeljárásban részt vevő más személyeket jogellenesen befolyásolná és ezzel a bizonyítást veszélyeztetné – írja a Tatabányai Törvényszék közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában